Joeri

Fagottist Joeri Deckers rondde in het voorjaar van 2015 zijn bachelor fagot af bij Johan Steinmann in Den Haag. Hij heeft tijdens zijn bachelor ook regelmatig lessen gehad van o.a. Dorian Cooke en Bram van Sambeek. Hij studeerde ook een half jaar aan de Royal College of Music in Londen, waar hij lessen had van o.a. Joost Bosdijk en Martin Gatt.  Joeri speelt regelmatig in verschillende orkesten waaronder het Zeeuws Orkest. Daarnaast maakt hij deel uit van het duo HarpSoon.

Het spelen in Furore vindt hij een van de leukste dingen om te doen. Dit vanwege de grote diversiteit aan klankkleuren binnen het kwintet. Uitdagend is het om de klanken te laten mengen en goed samen te spelen door de grote verschillen in instrumenten, maar daardoor komt juist het beste naar boven.

Naast fagot heeft Joeri binnen de muziek ook een passie voor blaasorkesten en het dirigeren van blaasorkesten. Momenteel volgt Joeri lessen bij Carlo Balemans, Alex Schillings en Danny Oosterman. Hij is vast besloten om een diploma in hafabra directie te halen. Door deze opleiding is hij momenteel ook bezig met het met het dirigeren van verschillende blaasorkesten.

Vanwege Joeri’s passie voor wiskunde, heeft hij besloten om ook een bachelor theoretische wiskunde te doen aan de universiteit Leiden, daar is hij in september 2012. Deze heeft hij in juli 2015 afgemaakt en is momenteel bezig met zijn master Applied Mathematics and Financial Engineering aan de Technische Universiteit Delft, hierbij doet hij extra vakken die onderdeel zijn van de master Actuarial Science and Financial Mathematics aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn twee jarige master aan de TU Delft en het volgen van extra vakken aan de UvA gaan voorspoedig en aankomend jaar zal hij zijn een nieuwe titel krijgen.

http://www.joerideckers.nl

Furore27022016_14

Petar Stoykov fotografie

Advertenties