Maartje

Maartje begon op zevenjarige leeftijd met dwarsfluitlessen aan de muziekschool. Op dit moment studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Tot haar docenten behoren en behoorden o.a. Marieke Schneemann, Wieke Karsten, Thies Roorda en Susan Milan. Masterclasses volgde ze onder anderen in Brugge bij het International Flute Seminar Bruges, in Hamburg bij prof. Felix Renggli en aan de Nederlandse Fluit Academie bij Emily Beynon. Muziek bracht Maartje al naar meerdere landen waaronder Italië, Engeland, Duitsland, België en Marokko.

In april 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (de Silveer van den Broeck-prijs) op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles.
In oktober 2015 won zij het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten georganiseerd door de KNMO in de categorie conservatoriumstudent, waar haar optreden met pianiste Anouk de Jong bekroond werd met een score van 90 punten: een eerste prijs met onderscheiding en lof van de jury.
Maartje speelt en speelde in verschillende orkesten, o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ook speelt ze graag kamermuziek in diverse bezettingen waaronder in het Furore Blaaskwintet.
Momenteel is ze ook aan het afstuderen als muziekwetenschapper aan de universiteit van Amsterdam. Komend jaar gaat ze aan de slag als junior producent (stage) bij het Muziekgebouw aan ’t IJ en assistent productie en marketing bij Noorderkerkconcerten, beide in de hoofdstad.
Lees meer over Maartje op haar eigen website.

Furore27022016_02

Petar Stoykov fotografie

Advertenties