Maartje

Maartje begon op zevenjarige leeftijd met dwarsfluitlessen aan de muziekschool. Op dit moment studeert ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jeroen Bron. Tot haar docenten behoren en behoorden o.a. Marieke Schneemann, Wieke Karsten, Thies Roorda en Susan Milan. Masterclasses volgde ze onder anderen in Brugge bij het International Flute Seminar Bruges, in Hamburg bij prof. Felix Renggli en aan de Nederlandse Fluit Academie bij Emily Beynon.

In april 2014 won ze de eerste prijs en de prijs voor de beste uitvoering van het verplichte werk (de Silveer van den Broeck-prijs) op het Benelux fluitconcours voor solisten en ensembles.
In oktober 2015 won zij het Nederlands Kampioenschap Blazerssolisten georganiseerd door de KNMO in de categorie conservatoriumstudent, waar haar optreden met pianiste Anouk de Jong bekroond werd met een score van 90 punten: een eerste prijs met onderscheiding en lof van de jury.
Maartje soleerde 24 en 25 januari 2018 in Debussy’s prélude à l’après-midi d’un faune met het VU-orkest in het Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw Amsterdam en speelde in verschillende (jeugd)orkesten; o.a. het Twents Jeugd Symfonie Orkest, het Groot Entree Orkest (projectorkest voor jong talent van het Koninklijk Concertgebouworkest) en het Nederlands Studenten Kamerorkest.

Haar hart ligt echt bij het maken van kamermuziek; zo speelt ze regelmatig als duo met harpiste Zoë Knoop (waarmee ze ook regelmatig soleert in het concert voor fluit en harp van Mozart), pianiste Anouk de Jong en in het Furore Blaaskwintet.
Momenteel is ze ook aan het afstuderen als muziekwetenschapper aan de universiteit van Amsterdam.
Lees meer over Maartje op haar eigen website.

Photo by Eduardus Lee @ Concertgebouw Amsterdam