Vincent

Vincent Martig werd geboren in Caen, Frankrijk, maar groeide op in Arnhem. Op zijn achtste begon hij met klarinetlessen bij Hans Mossel, voormalig klarinettist in Het Gelders Orkest. Na de middelbare school studeerde Vincent Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap aan de Universiteit Leiden, die hij in 2012 afrondde. Tegelijkertijd deed hij een minor Klarinet aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Van 2012 tot 2016 studeerde hij hoofdvak Klarinet bij Pierre Woudenberg en sloot zijn master af met een 9 en twee onderscheidingen.

Vincent volgde masterclasses bij Chen Halevi, Olivier Patey en Ralph Manno. Hij is actief in meerdere ensembles, als klassiek muzikant, maar hij speelt ook jazz en klezmer. In orkesten (waaronder Asko|Schönberg en KMKJWF) heeft hij onder o.a. Jac van Steen, Quentin Clare en Valery Gergiev gespeeld. Vincent is vast lid van Ensemble Ongestreken, Furore Blaaskwintet, Catchpenny Ensemble en But What About, waarmee hij in 2016 de Grote Kamermuziekprijs won.

Vincent speelt op een set Wurlitzer klarinetten (mede mogelijk gemaakt door het PBC en SEM) en een Buffet Crampon Prestige basklarinet.

Photo by Eduardus Lee @ Concertgebouw Amsterdam